Ádámok és Évák ünnepe

Iskolánk két magyartanára is benevezett az idei Ádámok és Évák Ünnepe színpadi fesztiválra, amit a József Attila Színház hirdetett és rendezett meg. A cím Madách  drámájának szereplőire utal, ugyanis tavaly – amikor is a Szent Margit Gimnáziumnak ugyancsak két osztálya szerepelt egy-egy szín adaptációjának színrevitelével Tilless tanárnő betanításában – ennek, Az ember tragédiájának az adaptációja volt a feladat.

Az idei feldolgozásokat két tanárnő: Gergely Katalin és Tilless Béláné Ágnes  a saját osztályának diákjaival készítette.

Április 5-én, kedden este több fővárosi iskola (táncművészetisek és főleg irodalmi színpadosok stb.) mellett ez a két 11.-es osztály mutatta be az általuk véletlenszerűen  kihúzott bibliai téma adaptációját. (ld. a mellékelt plakátot!)

A produkciók színvonalasak, sikeresek voltak. De az a legnagyobb eredmény, hogy a mindennapi tanulás mellett elmélyülten, nap mint nap foglalkoztak a színpadi jelenlét nehéz és olykor szórakoztató helyzeteivel, figyeltek egymásra, segítették a közös élményszerzést. Fegyelmezetten, koncentráltan dolgoztak, s így megismertek egy újfajta munkaformát, a színpadi világét.
Gratulálunk a szereplőknek és a közreműködőknek. További értékes közös munkát kívánunk.
Bibliai tröténeket,Kufárok 001.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s